Легендарната група се завръща, за да отбележи 50-години на музикалната сцена

Легендарната британска рокгрупа Ролиг стоунс сложи край на спекулации, продължили месеци наред около датите на концертите си. В една от големите социални мрежи, групата обяви, че ще изнесе 4 концерта в Лондон и в Съединените щати до края на годината. С това те ще отбележат половин век от старта на музикалната си кариера.

 

Концертите ще бъдат на 25 и 29 ноември в Лондон и за 13 и 15 декември в Нюарк, щата Ню Джърси. Тези изяви са озаглавени "50 and counting".

 

"След толкова слухове ето ни тук, в Париж, за да ви съобщим: Скоро ще се върнем на сцената в два града, където разбират от рок", заявяват четиримата във видеозапис, заснет в студио и качен на страницата им в социалната мрежа.

 

Групата беше в Париж, където това лято записа две неиздавани досега песни за своя "best-of", който ще бъде публикуван на 12 ноември.

 

Във връзка с 50-годишнината това лято се появиха многобройни спекулации на тема ще се върнат ли на концертния подиум Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Ууд, за да отбележат събитието. Бандата не е изнасяла концерт от 2007 г., след излизането на последния им албум "A bigger bang".