Във вторник младата майка заминава на лечение в Германия

Хиляди хора от страната и чужбина върнаха надеждата на 32-годишната Ани от Пловдив - майката, която води тежка битка с левкемията. Само за няколко дни са събрани необходимите 170 хиляди евро за трансплантация на костен мозък в германия. Това стана благодарение и на зрители на Нова телевизия, които също помогнаха на младата майка.

 

За по-малко от две седмици близките на Ани успяха да съберат непосилната за тях сума от 170 хиляди евро.

 

„С много хора с по малко средства- така успяхме да съберем парите. Определено хората, които по-малко имат, дават повече. Най-хубавото е, че средства ние ги събрахме вече. На финала сме. Така че смятам, че всичко ще се нареди скоро”, каза Мирослав Паунчев, съпруг на Ани.

 

Тази сутрин на Ани е направена пълна кръвна картина в Клиниката по хематология в Пловдив. И вече е готова да отпътува за Германия.

 

Уредили сме във вторник да летим. Ще има предварителни изследвания, с които ще се задейства процедурата за търсене на донор и докторите ще се запознаят със състоянието на Ани. След което ще се върнем след една седмица и ще чакаме да ни се обадят за донор”, допълни съпругът на Ани.

 

Близките на Ани не скриха разочарованието си, че по време на кампанията се е появил измамник, който в интернет е публикувал историята на жената като под нея посочил своята банкова сметка. „За наша радост бързо видяхме коментара. Махнахме го. Предупредихме хората. Подали сме информацията където трябва, надяваме се, че ще си понесе заслуженото”, казаха близките й.

 

Надеждата на Ани е немската клиника бързо да намери донор, който да е съвместим, за да бъде извършена по-скоро трансплантацията. Мечтата на 32-годишната жена е да се върне здрава при тримесечното си момиченце, което все повече се нуждае от майчини грижи.

 

Репортер: Благой Бекриев