Младежът е употребил голямо количество алкохол

Пиян германски турист се опита да скочи от покрива на комплекс "Апарт Централ" в Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Бургас.

 

На мястото веднага са изпратени полицаи, които успели да издърпат младежа от рисковата зона, като го закопчали с белезници за металната конструкция, поддържаща соларните системи на хотела.

 

Полицаите констатирали, че мъжът е употребил голямо количество алкохол. Това затруднило свалянето му от покрива и наложило да се търси съдействие от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Несебър. Пожарникарите  изрязали част от козирката на терасата на последния етаж и безаварийно свалили неадекватния младеж на терасата.

 

Момчето е 23-годишният германец М.Б., който на 4 юли заедно с трима свои приятели пристигнал в България и се настанил в хотел "Апарт Централ" в Слънчев бряг.

 

По думите на туристите било предвидено почивката им да продължи една седмица, като основно посещавали увеселителни и питейни заведения в Слънчев бряг.

 

Нито един от тримата негови приятели нямал обяснение защо той се е качил на покрива на хотела и се е опитвал да скочи оттам. 

 

След като бил задържан за срок от едно денонощие, германският младеж е освободен и заедно с приятелите си отлетял за Германия. 

 

Работата по случая продължава от служители на полицията в Несебър.