В колата е имало клиент, но никой не е е пострадал

Винкел от строеж е паднал върху такси с клиент на столичния булевард "Витоша", до малкото НДК в посока към бул. "България".  

 

Няма жертви на инцидента. Клиентката се е уплашила, но не е пострадала. 

 

„Движих се с клиентка от „Иван Вазов” към центъра, когато се чу силен трясък. Спрях колата и видях винкела, който счупи страничното стъкло”, разказа пред репортер на Нова шофьорът Ивайло Борисов. 

 

На строителния обект разбират за инцидента от медиите. Техническият ръководител първо отрича металният прът да е паднал от високата сграда, после обещава да направи проверка.

 

В последствие стана ясно, че работник е изпуснал желязото върху обезопасен пешеходен канал, което е отскочило и се е врязало в таксито. Това е показала проверката  на специалистите веднага следи инцидента, съобщи за Нова телевизия шефът на дирекция „Контрол и строителство” Влади Калинов. 

 

Той  е категоричен, че не става въпрос за строителна авария, тъй като районът, скелето и строежът са обезопасени. Според него металният прът е част от конструкцията или скелето. Калинов смята, че виновните  за инцидента трябва да бъдат наказани. 

 

Инспекцията по труда също започна проверка. До края на работния ден все още не бяха готови резултатите  за това дали са спазени безопасните условия на труд и кой е отговорен за случилото се.

 

От фирмата строител отказаха да коментират мерките по обезопасяването на обекта. Хората, които минават всеки ден покрай скелетата на високата сграда обаче, се оплакаха от опасностите, които ги дебнат.