Новите собственици са американската корпорация „Ви Ем Саут бийч”

Вилата в Маями бийч, щата Флорида, на стълбите на която беше убит световноизвестният дизайнер Джани Версаче, бе продадена на търг на американската корпорация "Ви Ем Саут бийч", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

 

Стартовата цена на имението бе 25 милиона долара. Къщата, известна с името "Каза Казуарина", беше предложена за продан през месец юни миналата година за сумата от 125 милиона долара. Преди време тази цена беше намалена на 75 милиона долара, но купувачи така и не се явиха. В крайна сметка продажната цена падна на 41,5 милиона.

 

Версаче купил вилата през 1992 година и изхарчил 33 милиона долара за ремонт, разширение и обзавеждане. В дома има 10 спални и 11 бани. Интериорът на дома е украсен с изискани фрески, мозайки и витражи. Разположеният на територията на вилата басейн е с дължина 16 метра и е облицован с 24-каратово злато.

 

50-годишният Версаче беше убит на прага на дома си на 15 юли 1997 г. Единственият заподозрян се самоуби в разгара на операцията по залавянето му. Следствието така и не успя да установи мотивите за това престъпление.

 

През 2000 г. вилата на Версаче беше купена от американския телекомуникационен магнат Питър Лофтин. След няколко години той я превърна в хотел. Търгът бе организиран от аукционна къща "Фишър оукшън" и се състоя в самата вила.