Постановката е провокативна трактовка на днешните реалности за бедните и богатите

Някои от най-големите звезди на българската театрална сцена се събират за новата постановка в Сатиричния театър – „Златният телец”. Сред именитите актьори се открояват младата актриса и носител на наградата „Икар” Гергана Плетньова, Кирил Ефремов и бившият директор на театъра Калин Сърменов. Тримата гостуваха в „Здравей, България” за да разкажат пред зрителите на Нова малко повече за новия си проект.

 

Аз пърхам между всички мъже, които имат пари. Доста адекватно е за днешните млади девойки. Режисьорката Бина Харалампиева е страхотна – много провокативна, много любвеобилна към актьорите си. Енергията, с която тя работеше, беше заразителна”, казва главната актриса в постановката Гергана Плетньова. Ефремов пък се превъплътява в две роли - председател на председателите и Роджър Смит.

 

Този материал е по „Златният телец” и е трактовка за идеи, взаимоотношения, логики и събития в днешно време, разказани със средствата на Илф и Петров и случките от онова време”, коментира Калин Сърменов.

 

Разказът е много простичък – Остап и Корейко са двете лица на една монета. От едната страна е логиката на човек, който има пари, от другата – на човек, който няма пари. Начинът, по който се изграждаме като хора, е основната тема, представена с много хумор,", добавя той.

 

Актьорският състав се допълва от големите актьори Калин Врачански, Стоянка Мутафова, Йорданка Стефанова и Пламен Великов.  

 

Повече за постановката „Златният телец” може да гледате във видеото.