Българинът се разписа при победата с 4:1 над Кристъл Палъс

Димитър Бербатов вкара първия си гол за сезона във Висшата лига. Това стана при победата на "Фулъм" с 4:1 като гост на "Кристъл Палъс". Благодарение на успеха "Котиджърс" се отдалечиха от опасната зона и вече имат 10 точки. "Кристъл Палъс" остана на предпоследното място с 3 пункта. 

 

Бербатов започна като титуляр след като се възстанови от контузията си. Той партнираше на Дарън Бент в атака. Още в 7-ата минута обаче, "Кристъл Палъс" поведе в резултата, след като Ейдриън Мариапа се разписа с глава.

 

"Фулъм" обаче бързо изравни в 19-ата минута след гол-шедьовър на Пайтим Касами. Той спринтира напред, получи високо подаване от Ритер, което овладя на гърди и с удар от въздуха прехвърли вратаря за 1:1.

 

Точно преди паузата "Фулъм" направи обрата пълен. Удар от фаул на Руис срещна стената, но топката се озова у Стив Сидуел, който от воле я заби в горния ъгъл. Пет минути след почивката дойде момента на Бербатов. Той първо помогна топката да бъде отнета след грешка на вратаря Сперони, а след това изведе Бент сам срещу стража. Вратарят на "Кристъл Палас" изби удара в корнер. При центрирането обаче Бербатов отклони топката с глава в ъгъла за да направи резултата 3:1.

 

За българина това беше първи гол в първенството за сезона и втори във всички турнири, след като се разписа и срещу "Евертън" за Купата на лигата. Бербо вече има 16 попадения в лондонски дербита в кариерата си и е на 10-о място по този показател. Лидер е Тиери Анри с 43. След още пет минути и централния защитник Филип Сендерос се разписа с глава след корнер.

 

Това е първият случай от 2004 г. насам, в който "Фулъм" вкарва четири гола като гост. Общо в историята си отборът има 5 случая, в които е вкарал поне 4 пъти далеч от дома в елита.