Състоянието на американския предприемач се оценява на почти 4 милиарда долара

Роналд Лаудер - един от най-богатите хора в света - даде първото си интервю на българска почва на Нова телевизия. Състоянието на американския предприемач се оценява на почти 4 милиарда долара, а екипа ни той посрещна с думите „вярвам, че България я очаква едно неверояно бъдеще”.


Бизнесмен, филантроп, любител на изкуството. Списъкът може да продължи, но кой е „Роналд Лаудер” у нас най-добре знаят тези деца – учениците в 134 училище в София, в което се преподава иврит. Днес се навършват 15 години откакто фондацията на американския предприемач инвестира в това учебно заведение.


Роналд Лаудер е наследник на един от най-големите козметични гиганти, а списание „Форбс” го нарежда сред най-богатите хора в света. И въпреки това бизнесменът споделя, че не отделя повече от половин ден на своя бизнес.


Освен с бизнес и благотворителност, милиардерът е отдаден и на изкуството. През 2006 година той дава рекордната за времето си сума от 135 милиона долара за творбата на австрийския художник Густав Климт „портрет на Аделе Блох Бауер”. Картината се намира в музея „Нойе галери”, също собственост на Лаудер.


Повече от интервюто можете да чуете в неделя в предаването „Събуди се”.