Американците Ан и Джон Бетар бяха официално признати за най-дълго женената двойка в САЩ

Американците Ан и Джон Бетар бяха официално признати за най-дълго женената двойка в САЩ. Сега двамата се подготвят да празнуват 81 години съвместен живот, съобщи Ройтерс. 

 

Ан и Джон избягали на 25 ноември 1932 година от сплотен сирийски квартал в град Бриджпорт, Кънектикът  и отишли в Харисън, Ню Йорк. Решението им било продиктувано от намеренията на бащата на Ан да я омъжи за 20 години по-възрастен мъж.

 

Днес 98-годишната Ан и 102-годишният Джон се забавляват, когато си спомнят за миналото.

 

Когато преди 81 години двамата избягали, лелята на съпругата му успокоила баща й да не се притеснява, защото бракът им нямало да издържи дълго. 

 

В края на първата година от брака им Ан и Джон се радвали, ако има какво да ядат. Осем десетилетия по-късно, двамата имат къща в Лонг Айлънъд, а през последните 15 години са загубили дъщеря и син. Двойката има 14 внуци и 16 правнуци. 

 

98-годишната Ан Бетар разказва, че ключът към щастието им бил взаимно разбирателство, а ако има различия, те били обсъждани надълго. 

 

Ан и Джон съветват младите: „Те очакват чудеса един от друг, като "трябва да се съгласяваш с мен", това искам да направиш. Но така не става. Всички сме различни. Дори децата ни са различни. Разберете какво интересува другия и се концентрирайте върху него”, съветва Ан. 

 

Когато двамата се оженили, Голямата депресия все още била в разгара си, а президентът Джон Кенеди е бил ученик.