Хотелиер потърси медиите за помощ, отмъкнали му компютъра от рецепцията

Крадците по черноморските ни курорти, които през зимата са опустели, стават все по-нагли. Пореден хотелиер потърси медиите за помощ, след като охранителните му камери заснели мъж, който необезпокоявано се разхожда из хотела и накрая си излиза с компютърната конфигурация от рецепция.

 

Камерите на апартхотел в Слънчев бряг, в който собственици са основно руски граждани, заснемат млад мъж, който чупи малко прозорче на входната врата и нахлува смело в комплекса.

 

„Опитал се е първо през вратата, но не е успял. След това е разбил едно стъкло, влязъл е през него. Явно е бил доста дребничък”, казва отговорникът по поддръжката Антон Николов.

 

Камерите показват, че нахалният крадец дори не е използвал стълбите, а се е качил на асансьора до горните етажи. От кадрите се вижда, че той е висок около 1,70 м, със слабо телосложение.

 

Крадецът се е разхождал в коридорите и не е успял да влезе в нито една стая, тъй като всички са заключени. Благодарение на това собствениците са успели да спасят техниката в хотелските стаи.

 

След като не успял да намери нищо ценно по етажите, мъжът слязъл отново на партера. Опитал се да намери електрическо табло, за да си пусне осветление, но отново ударил на камък. Тогава открил пътя към рецепцията, откъдето отмъкнал компютъра. На камерите се вижда как бърка по чекмеджетата, но не открива нищо ценно.

 

Любопитното е, че на всички входове в комплекса има стикери, че обектът се охранява чрез видеонаблюдение. Това явно стряска само някои от крадците.

 

Въпреки всичко охранителите са убедени, че ще заловят наглия крадец, тъй като освен на медиите, записите са предоставени и на полицията.

 

Повече за кражбите по Черноморието ще научите от видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова