Следобед полицаите са задържали 27-годишния стрелец

Към 22.15 часа непознат млад мъж е произвел три или четири изстрела пред централния офис на ПП „България без цензура”, намиращ се на столичния бул. „Черни връх”. Стрелбата е била точно пред кабинета на председателя на партията Николай Бареков. Изстрелът е от газов пистолет, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
„Приемам това като опит за сплашване и провокация. Сигурно Борисов много се е изнервил, че го нарекох подлога на ДПС”, коментира Николай Бареков минути след инцидента и допълва: „Явно някой се опитва дявола за опашката.”
 

От пресцентъра на партията обявиха, че „мафиотският манталитет е обзел цялата политическа класа”. Настояват за незабавно разкриване на поръчителите и извършителите на престъплението.   

 

Николай Бареков даде пресконфереция в офиса си, облечен с бронежилетка.

 

Днес следобед полицаите са установили и задържали 27-годишния мъж, който е стрелял пред сградата. Той е предал законно притежавания от него газов пистолет и е признал, че именно той е произвел изстрелите във въздуха, защото искал да изпробва новия си пистолет. Стрелбата нямала нищо общо с намиращия се наблизо офис на партия. Мъжът е закупил газовото оръжие няколко дни по-рано и е подал документи за регистрацията му.