Актрисата, която изигра „Желязната лейди”, ще снима нов филм – „Суфражетка”

Мерил Стрийп влиза в британския парламент! Не, носителката на три награди „Оскар” няма да се изявява като политик. Там ще снима новия си филм.

 

За първи път в своята история парламентът в Лондон ще отвори врати, за да може вътре да бъде заснета кино продукция. Става дума за лентата „Суфражетка”, в която Мерил Стрийп ще изпълнява главната женска роля. Снимките са планувани за април, когато депутатите са във Великденска ваканция. Според политика сър Алън Хейзълхърст и други филми в бъдеще могат да получат правото да използват парламента като снимачна площадка. Единственото условие е сюжетът да бъде подходящ.

 

"Суфражетка" ще разказва за зародилото се през 19 век движение на суфражетките, чиято цел е премахване на дискриминацията спрямо жените. Актрисите Хелена Бонъм Картър и Кери Мълиган също ще участват във филма.

 

Когато през 2011 г. Мерил Стрийп пресъздаде образа на Маргарет Тачър в „Желязната лейди”, сцените в парламента бяха изкуствено създадени с помощта на декор. Тогава не бе даден достъп до залите.