Стрелецът все още стои барикадиран в дома си, полицията го е обградила

53-годишен мъж се е затворил в къщата си в Лясковец и стреля по хора. Има убит полицай и други трима ранени, потвърди за Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Преди да се разболее, мъжът е бил известен бизнесмен в района.

 

Той живее сам в къщата си в центъра на града срещу едно от най-големите училища в Лясковец – СОУ "Максим Райкович”. От няколко месеца пишел писма до директора, че притежава три ловни пушки и смята да ги използва, защото има непоносимост към деца и шума, който създават. Директорът от своя страна е сигнализирал многократно полицията и именно тази нощ се е организирала специализирана акция, която да провери мъжа. Той обаче се е барикадирал и започнал да стреля.

 

За Нова телевизия зрител, чието дете учи във въпросното училище, каза, че мъжът лично е зплашвал децата с убийство. Съседи също се обадиха и казаха, че той е изключително опасен. За "Новинитен на Нова” директорът на училището Николай Кожухаров потвърди, че е получавал писма от няколко месеца. На 20 февруари, когато получава първото, подава сигнал в полицията. 

 

Директорът потвърди, че е получавал писма от няколко месецаДиректорът е разлепил из училището предупредителни плакати, за да могат децата да бъдат информирани да не се доближават до мъжа и да стоят далече от къщата му. Дори през последните два месеца те не са играели в двора на училището, защото са се страхували да не им се случи нещо.

 

Акцията на полицията е започнала в ранните сутрешни часове. Главният секретар на МВР каза, че от 2010 година мъжът се е барикадирал и отказва да излезе от къщата. Заплашвал многократно, че ще застреля играещите деца в двора на училището, като последната заплаха е от вчера. 

 

Градът е отцепен от специални части. В района има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора.

 

Последно обновена информация в 09:05 часа!

 

Нова телевизия продължава да следи случая!