Много въпроси обаче остават без отговор

Край на мистерията с изчезналия малайзийски самолет. След 17 дни търсене властите в Малайзия обявиха, че машината се е разбила в Индийския океан край бреговете на Австралия. Всички 239 пътници са загинали.
   
Шок, гняв и отрицание - така роднините на пасажерите на изчезналия самолет посрещнаха новините от Малайзия. Някои от близките се нахвърлиха върху журналистите. Други не издържаха и загубиха съзнание. Няколко души бяха изнесени от залата, където беше съобщено, че самолетът е паднал и няма оцелели.
 
В Малайзия нямаше подобни драматични сцени. Роднините на изчезналите се събраха и чуха думите на правителството заедно. За някои от тях новината не беше изненада.
 
Китай поиска от Малайзия да им бъдат предоставени данните, на които специалистите са базирали заключенията си. Засега подозренията, че заснетите в последните няколко дни обекти са парчета от изчезналия самолет, не са потвърдени. Повече от две седмици след началото на търсенето обаче официалните власти за първи път звучаха категорично.
 
Британците използваха методи, каквито не бяха използвани досега. Анализът им показва, че полет 370 е летял на юг. Последно е бил засечен западно от Пърт, насред Индийския океан. Ето защо, с голяма тъга и съжаление според новите данни полет 370 е паднал в Южния индийски океан”, съобщи премиерът на Малайзия Раджиб Назак.
 
Въпреки изнесената информация много въпроси остават без отговор. Мястото, където се е разбил самолетът е на хиляди километри от планирания му курс. Дали това е станало със съдействието на пилотите не се знае. Не е ясно и защо останките не могат да бъдат открити вече трета седмица. Десетки кораби и самолети продължават да търсят. Бяха пренасочени сателити, които да снимат подробно водите на Южния индийски океан.