Миналата година той е участвал в палеж на автомобил на бившата си жена

Бащата на убитото в Джебел 7-годишно дете е бил задържан за кратко, след като бяха открити телата на Джейда и майка й Джейлян. Причината за това е, че миналата година е участвал в палеж на автомобил на бившата си жена след спорове покрай раздялата им. 

 

Стотици жители на Джебел излязоха на протест в сряда срещу беззаконието и жестокото убийство на 24-годишната майка и дъщеря. Местните хора се заканиха, че ще излязат отново на празника на града – 19 май.

 

Орхан, бащата на Джейда, момиченцето, което беше убито, заяви в „Здравей, България”, че му е много тежко.

 

Мерджан, която е организатор на протеста и приятелка на убитата Джейлян, заяви, че смъртното наказание трябва да се върне, „за да се страхуват хората да извършват такива престъпления”. 

 

„Искаме семейството на Мерт (*бел. ред. – Мерт е обвиненият в убийството на Джейлян и Джейда) да бъде изселено, тъй като хората смятат, че неговата майка му е съучастник”, допълни Мерджан. 

 

Припомняме, жена на 24 години и 7-годишното ѝ момиченце бяха намерени мъртви в жилището им в Джебел на 26 април. Телата бяха открити в апартамента, в който живеели под наем. Съседи първи са съобщили в полицията, че от жилището се носи неприятна миризма. Освен това не били виждали Джейда и Джейла от няколко дни

 

Още от мненията на бащата и организаторката на протеста гледайте във видеоматериалите.

 

Репортер: Димитър Иванов