На 21 май театърът с огън и пантомима отпразнува своята 21-годишнина

На 21 май водещата българска формация в сферата на театъра на открито, театъра с огън и пантомимата – ЖАР ТЕАТЪР, отпразнува своята 21-годишнина.

 

Преди броени дни театърът се завърна от Истанбул, където достойно представи България на международния фестивал „Ритъмът на Европа“. Международната трупа на формацията – 16 актьора от четири различни държави - Франция, Украйна, Латвия, и разбира се България, представиха своя спектакъл-хепънинг "BulevART EUROPE”.

 

Живи статуи, мимове, жонгльори, балонени артисти, художници-гримьори, карнавални характери и артисти удивляват с майсторството си, изпълнявайки различни атракциони, етюди, миниатюри и интерактивни импровизации с участието на хора от публиката.

 

Мим-формацията е създадена през 1993 г. от Елена Пап и Пламен Радев - театрални продуценти, режисьори и педагози, специалисти в областта на невербалния театър и пантомимата. Творческата активност на ЖАР ТЕАТЪР се фокусира върху безсловесната драматична комуникация в многобройните и проявления - мим и пантомима; обект-театър и театър на маската; театър на движението и танца; театър на открито и в специфични пространства; клоунада и карнавал; театър на балоните, визуален театър и пр.