По първоначална информация са задигнати около 20 хил. лева

Въоръжен грабеж е извършен тази сутрин от трима мъже с ножове в столичния квартал "Орландовци". Сигналът за нападението е получен към 9:00 часа. Обирът е станал на кръстовището на ул. "Нешо Бончев" в близост до ул. "Първа българска армия".

 

Бандитите са препречили пътя на автомобил на куриерска фирма с миниван, като се се ударили в него. Маскираните мъже с ножове са заплашили пътниците и отмъкнали сак, в който по първоначална информация имало около 20 хил. лева. Нападателите избягали, като оставили вана на мястото на инцидента.

 

Леко е пострадала една жена, която има прорезна рана.

 

Любопитното в случая е, че това е втори обир на кола на същата куриерска фирма. Първият път въоръжения грабеж е извършен по абсолютно същия начин - след умишлено предизвикана катастрофа, но на съседната улица. Тогава обаче задигнатата сума била по-голяма - около 60 000 лева. 

 

От куриерската фирма отказаха коментар, макар това да е пореден обир на тяхна кола. А от МВР все още се опитват да разберат как обирджиите са се измъкнали – дали са избягали пеша, носейки чанта с 20 000 лева или пък наблизо ги е чакала друга кола.