Шествието ще премине по столични булеварди и ще остави персонализирани послания

След като „София Прайд” беше отменен заради наводненията в региона на Варна, организаторите съобщиха, че събитието, посветено на човешките права и равенството на гражданите, ще се проведе тази събота, на 5 юли.
 
Мисията на прайда е да повиши видимостта на ЛГБТ общността, да поддържа обществения дебат за приемането й, и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами. Тази година фокусът му е върху липсата на отговорни политики от страна на държавата и институциите у нас по отношение на нехетеросексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора.
 
След шествието, по време на което ще бъдат оставени послания пред определени институции, в концерт в подкрепа на прайда на сцената до Паметника на съветската армия участие ще вземе Рут Колева. Българската Кончита Вурст, една от най-големите драг куин звезди на клубната гей сцена в България, пък ще представи на сцената собствено буфо шоу с авторски костюми.
 
„София Прайд” 2014 ще се проведе на 5 юли. Хората започват да се събират на Паметника на съветската армия (от страната на езерото „Ариана”) в 17 часа в събота, а шествието тръгва по столичните булеварди точно в 18 часа.
 
Според предварителната програма хората, които ще се включат в "София Прайд", ще започнат да се събират на Паметника на съветската армия в 17 часа, а шествието тръгва по столичните булеварди точно в 18 часа.