Според Цветан Цветанов прокуратурата трябва да отговори на този въпрос, а не парламентът

"Аз не мога да кажа дали е вярно, че Делян Пеевски е човекът, който е контролирал работата на Комисията за конфликт на интереси и е поръчвал определени действия на комисията, защото смятам, че прокуратурата е тази, която трябва да даде отговор и тези от анкетната комисия, които имаха възможност да проверят всички доказателства, събрани по това разследване", заяви бившият вътрешен министър и вицепремиер Цветан Цветанов за „Здравей, България”. 
 
Уточненията му идват, след като сайтът factor.bg публикува части от скандалното тефтерче на Филип Златанов, в което фигурират инициалите Д.П., както и Д. Пеевски. Името на депутата от ДПС се споменава няколко пъти, като става ясно, че някои от решенията на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси са минавали на съгласуване първо през него.
 
Според Цветанов заради хабенето на енергията на българския парламент за създаването на подобни анкетни комисии „стигнахме дотук, където се намира днес държавата”
 
„Парламентът не е разследващ орган, но парламентът и създаването на тези анкетни комисии бяха с една-единствена цел - дискредитиране на българския президент и на партия ГЕРБ, подчерта Цветан Цветанов.
 
Той подчерта, че ГЕРБ няма никакви отношения с Делян Пеевски и че той никога няма да има влияние върху взимането на решения в партията.
 
"Аз също съм нямал никога отношения с този човек. Правил съм срещи с него като депутат, но винаги в сградата на министерството, в служебния ми кабинет", поясни Цветанов
 
Бившият вътрешен министър коментира ситуацията около КТБ и други актуални политически теми. Целия разговор с него - гледайте във видеото.