Те издадоха 6-ия си поред албум, включващ 10 напълно нови парчета

Енигматичните Lamb пуснаха в разпространение от вчера новия си шести по ред албум, озаглавен "Backspace Unwind". Той включва 10 нови парчета, написани от Andy и Lou с няколко включвания в инструменталите от Tom Trapp, който е работил върху целия аранжимент при записването му. 

 

По-голяма част от записите са осъществени в студиото на Andy. Създаването на новия албум е описвано от Lou Rhodes като "откривателско пътешествие, което не се нуждае от карта или компас“. Тя споделя още, че в албума се срещат всички неотъпкани пътеки и непознати музикални методи, които Lamb са избрали да следват през последните няколко години. 

 

Парчето "Backspace Unwind“ е едно от първите, записани за компилацията. Идеята е била да се загърби всичко старо и да се започне напълно на чисто с нещо съвсем ново и различно. Със своето денсфлор звучене, песента разбива дори собствените музикални предубеждения на бандата. 

 

В крайна сметка албумът се превръща в един разказ за най-личните и емоционални човешки дълбини, в които всеки от нас е скрил истинската си същност. „Backspace Unwind” е от онези музикални колекции, които ще ти помогнат да чуеш и разбереш поне малко повече себе си и да повярваш в лечебната сила на музиката. 

 

Lamb можете да чуете на живо в София на 8 март 2015 г., когато те ще излязат на сцената на Sofia Live Club, за да представят новия си албум "Backspace Unwind”.