Трима души са пострадали при инцидента

24-годишен е в реанимация след катастрофа в Благоевград. Пострадали са трима души, информира БГНЕС.

 

Инцидентът е станала в 18:15 часа на входа на моста над река Струма откъм село Покровник. Автомобил комби предприема изпреварване на около 100 метра преди моста на друга кола. За да направи път на изправарнащият го, шофьорът на по-малкия автомобил натиска спирачките и отбива рязко вдясно, но поднася на пясъка и се блъска челно в десния парапет на моста. "Комбито" обаче не улучва моста и се удря в левия парапет, след което се преобръща на дясната си страна.

 

Двамата в автомобила, ударил се в десния парапет, са невредими. Пробата на водача за алкохол е отрицателна.

 

От изпреварващия автомобил са извадени трима младежи, четвъртият пътник - възрастен мъж - е невредим и не е имал нужда от медицинска помощ. И двата автомобила идват откъм Покровник и се движат в посока Благоевград. Две линейки пристигнали на местопроизшествието.

 

Директно в реанимацията на МБАЛ-Благоевград е транспортиран пътуващият на предната седалка до водача А.И., на 24 години от град край Кюстендил. Той е с политравма и е в тежко състояние.

 

24-годишният водач на "комбито" Мартин А. е с контузия на шийни прешлени и главата. Със същите травми е и Лазар И. Той и водачът са от Благоевград. Двамата все още са в спешното отделение, не са преведени към този час в болничното отделение.