Оръжието, което са открили разследващите, е законно притежавано от обвинените

 

Новите килъри пред съда. Пети час магистратите решават дали задържаните по обвинение за участие в група за мокри поръчки и наркотрафик трябва да останат в ареста. Има ли доказателства срещу тях и в какви престъпления са замесени?

 

Към 19 часа съдията по делото започна да мисли дали задържаните и обвинени шестима души да останат за постоянно зад решетките или да бъдат освободени с по-лека мярка. „

 

Прокурорът по делото описа картината на една престъпна фамилия. Задържани като ръководители на групата са Мила Георгиева, бившият й съпру, доведеният й брат и истинският й брат, и двама други, които са били участници в организираната от тях група според прокурора. Интересното е, че един от тях е бивш служител на отдела за борба с организираната престъпност.

 

Какви са доказателствата? Прокурорът споменава единствено свидетелски показания, а това бе и причината всички адвокати по делото да обяснят, че обвиненията срещу техните клиенти са обсолютно формални и няма нито едно реално доказателство, намерено за това, че те са извършвали престъпленията, за които са обвинени, а те са доста сериозни - убийства, подготовка на убийства, палежи на автомобили, палежи на сгради, поставяне на взривове на различни места.

 

"Няма как да има обвинение, че някой е разпространявал наркотици, при положение че няма задържани, тъй като някой свидетел казва: "Той пренасяше наркотици". Това е крайно несериозно. Дори свидетелските показания са в противоречие", заяви адвокат Иво Найденов.

 

Интересна подробност по делото е, че не е намерено никакво незаконно оръжие. Цялото оръжие, което са открили разследващите, е законно притежавано от обвинените. Един от ключовите свидетели по делото пък се оказа бивш обвиняем за разстрела на Милчо Бонев - Бай Миле, и оправдан впоследствие на всички инстанции. Какво ще реши съда, продължава да следи репортерът Надя Ганчева.

 

Повече по темата гледайте във видеото.