Начело били Мила Георгиева и синът й Мартин, който още се издирва

Петима от шестимата обвиняеми като част от група за мокри поръчки и разпространение на наркотици остават в ареста. Само един от задържаните беше оставен под домашен арест.


Миналата седмица полицията арестува цяла фамилия  и обяви, че те са част от група за убийства,  свързани са с опити за покушения, палежи и разпространение на наркотици.   


Начело били Мила Георгиева и синът й Мартин, който още се издирва. Други членове на групата: нейният бивш съпруг, доведеният й брат и истинският й брат, както и още няколко души, сред които бивш служител на Отдела за борба с тероризма.


Според свидетелските показания тези хора поръчвали покушения, палежи и взривове. Освен това имали оранжерия за канабис в Горна Малина.


Прокурор Цветослав Вергов обясни, че има данни, че групата е подготвяла и трафик на кокаин. Според адвокатите по делото обвиненията са скалъпени и измислени. Нямало нито едно веществено доказатество - нито оръжия, нито наркотици, нито мишени.


Съдът обаче реши, че от събраните материали може да се предположи, че фамилията на Мила Георгиева е участвала в изброените престъпления.


Прокурорът Цветослав Вергов описа картина на истинска престъпна фамилия. Ръководители на групата били майка и син - Мила Георгиева и Мартин, който се издирва. Той поръчвал палежи и побои над различни хора.


Мозъкът на престъпната организация била Мила Георгиева. Тя осигурявала и финансирането на групата. Свидетели по делото са двама бивши охранители на арестуваната фамилия.


Така и не стана ясно чии убийства, опити за покушения и побои са поръчвали и извършвали. Твърди се за опит за покушение над Тихомир Дочев. Това разказал самият той. Дочев беше обвиняем за разстрела на Милчо Бонев - Бай Миле. След години дела обаче той беше оправдан на всички инстанции.