Мъжът е стар познайник на полицията, който веднъж вече е бил осъждан

Пореден случай на измама - този път, свързана с малките български хора. От името на тяхната организация в Пловдивско обикаля познат на властите мъж, който веднъж вече е бил осъждан. 

 

Миналият четвъртък през Стоковото тържище в Първенец един малък човек прекосява сергиите, за да стигне до управлението му. 

 

„Представи се за Веселин Петков. Каза, че е представител на Съюза на малките хора и че предстои тази седмица да имат някаква годишнина и по този повод трябвало да закупи екипи и други материали и помоли за някакво съдействие в размер на 80-90 лева”, разказа Нонка Христова, изпълнителен директор на Стоково тържище в село Първенец.

 

Сумата не е голяма и Христова решава да я отпусне веднага. Секретарката брои парите на ръка и представилият се за Веселин Петков си тръгва с обещание, че на другия ден ще представи фактури за материалите, купени с тях.

 

Оказва се, че по подобен начин струната на съчувствието е дърпана и друг път. 

 

Присъдата на Районния съд в Пловдив е от март 2011 година. По това време се оказва, че срещу Петков има сигнали от град Левски, Плевенско и от Варна. И тогава, и сега, от Националната организация на малките български хора са категорични, че нямат нищо общо със случая. 

 

За случая и изпълнителният директор на тържището, и от организацията на малките хора, ще сезират полицията и прокуратурата. 

 

Репортер: Екатерина Костова