"В резултат на това има огромен дефицит на справедливост", смята Слави Ангелов

 

Правосъдието ни е в кома от доста дълго време, в резултат на което има огромен дефицит на справедливост. Най-лошото е, че се налагат много изродливи форми на бизнес". Това заяви в студиото на „Здравей, България” Слави Ангелов, гл. редактор на в. „168 часа”.


„Тази подписка на Евелин Банев-Брендо е договорка със съда. Ти обещаваш да не си променяш адреса и да не напускаш страната. Никой не следи дали си променил адреса си, тъй като с приемането ни в ЕС приемаме едни нови правила за граничен контрол – порверяват се само хора, които предизвикват съмнение”, коментира още Ангелов по повод информацията, че соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо е напуснал страната преди няколко месеца.


По думите му за седем години съдебни дела срещу Брендо в България той е признат за виновен на първа инстанция и оправдан на втора инстанция. А в Италия той минава на две инстанции – и двете го осъждат на по 20 години затвор.


„Там, където е отишъл Брендо и убиецът от Соло според мен е един остров, който е населен изцяло от българи като тях”, добави Слави Ангелов.


Васил Иванов от предаването „Разследване” по Нова пък коментира случая с убиеца от дискотека „Соло”.


„Траекторията на убиеца е през гранична страна-членка на ЕС – Гърция или Румъния, където вече няма забрана да напуска съюза. Оттам хваща самолет за трети държави – това са страни, в които нямаме право на помощ като Кения, Танзания и ЮАР”, коментира Васил Иванов.


„Брендо е човек с огромни финансови възможности. Той е страшно умен. Да измисли как да излезе от страната за него е най-малкият проблем. С милионите, които има, няма никакъв проблем, защо ще седи тук”, попита журналистът Слави Ангелов.


Целия разговор гледайте във видеото.