Клипът с окървавения шофьор разпали с нова сила темата за рисковото шофиране

 

Клипът с пиян шофьор, окървавен след катастрофа, буквално взриви социалните мрежи. Любителските кадри разпалиха с нова сила дискусията за рисковете от карането след употреба на алкохол. От видеото се вижда, че пострадалите мъже не са особено адекватни. Доказва го и дрегерът на катаджиите, който отчита 1,83 промила алкохол в кръвта.

 

"Санкциите не карат нарушителите да се съобразяват с движението на пътя. Специално за алкохола смятам, че нещата са сериозни, но санкциите се завишиха. Статистика показва, че произшествията, ранените и загиналите са намалели през изминалата година”, коментира в "Здравей, България” Алекси Стратиев, бивш началник на „Пътна полиция”.

 

"В този случай на магистрала "Струма” присъдата трябва да бъде сериозна. Глобата до 1,2 промила алкохол е от 500 до 1000 лева и лишаване от право на шофиране от половин до една година. Вероятно ще му бъде наложена ефективна присъда с лишаване от свобода и се надявам това да се случи”, заяви Стратиев.

 

"След като изгледах клипа ми направи впечатление, че човекът, който го е пуснал в интернет, беше укорен за това, че е снимал и че това не е кой знае какво. Това ме шокира, защото очевидно тези хора възприемат подобно поведение”, коментира още бившият началник на „Пътна полиция”.

 

По думите му цялата общественост иска сурови наказания, особено когато става въпрос за шофиране след употреба на алкохол, защото това е един вид предварителна подготовка за такова поведение на пътя.