Причината е проверка на мъж, който се държал непристойно

Роми са нападнали и били полицаи в Казанлък. Инцидентът се е разиграл на 8 март до ромската махала на града около 17:30 часа, съобщава БГНЕС.

 

В неделя на телефон 112 е подаден сигнал, че група роми се събличат и показват неприлични жестове към преминаващи граждани. На място пристига патрул на охранителна полиция. При опит да бъде извършена проверка, наршителите се разбягват, но един от тях е задържан. Докато полицаите му искат лична карта за удостоверяване на самоличността, от махалата излиза тумба роми, които нападат полицаите. Започват да ги дърпат и удрят, дори единият униформен е бил повален на земята, разказват свидетели на инцидента. При разправията е скъсан пагонът на единият служител, потвърдиха от пресцентъра на ОД на МВР в Стара Загора.

 

Единият от биячите е задържан веднага, а на другия ден са установени и задържани още двама души. Тримата са на възраст между 30 и 41 години. Отведени са в РУП - Казанлък, където са разпитани и освободени. Повдигнати са им обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост срещу служител на вътрешното министерство. За това си деяние са заплашени с лишаване от свобода от 3 до 5 години.