Паркингът ще бъде в близост до хеликоптерното летище Батърсии

Емирът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум има намерение да си построи луксозен 5-етажен паркинг в Лондон, в който на спокойствие да бъдат паркирани принадлежащите му 114 луксозни лимузини. Според предварителна информация проектът ще струва около 20 млн. паунда/27,3 млн. евро/, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

 

Освен за настаняването на автопарка на емира има и петзвезден "подслон" за шофьорите от шейхската свита.

 

Паркингът ще бъде вдигнат в близост до хеликоптерното летище Батърсии, така че емирът и пътуващите с него – включително 23-те му деца – да могат да пристигат с хеликоптери и веднага да се качват в лимузините, които предпочитат.

 

Съседите на проекта са притеснени, че пътят към и от него ще бъде непрекъснато задръстен от шейхската автомобилна кавалкада, когато емирът е в Лондон. Освен че властва в Дубай, шейхът е вицепрезидент и премиер на Обединените арабски емирства. Сред деловите му ангажименти е и дейността на хотелската група "Джимейра".

 

Паркингът ще има два подземни и шест надземни нива, в които освен място за лимузините ще има разположени офиси, бани и три апартамента с по три спални за шофьорите.

 

Плановете за строителството са получили одобрение и разрешение от общинските съветници. Макар че конкретна стойност на паркинга да не е споменавана, според специалисти в строителния бранш идеята ще бъде реализирана срещу около 20 млн. паунда /27,3 млн. евро/. Но това са разходите за основния градеж. Ако емирът реши постройката да бъде облицована с мрамор и да има други луксозни елементи, стойността може да скочи много.