За случилото се са задържани две момчета

 

3-годишно дете е жестоко пребито снощи в столицата. Момченцето е настанено в болница с тежки травми и опасност за живота след побоя, потвърдиха за Нова от СДВР.

 

Инцидентът е станал в апартамент в столичния квартал "Зона Б19". Две 18-годишни момчета - Александър Донов и Патрик Първев, са задържани за случилото се. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, тъй като по това време тя не е била в дома си. Жената е цигуларка и се казва Невена Велинска.

 

Детето е с мозъчен хематом, синини по цялото тяло, оперирано е по спешност през нощта, съобщи говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова.

 

По цялото тяло на момченцето има синини. По краката и ръцете му има хематоми, част от които са получени от стари травми, уточниха от "Пирогов". Състоянието на детето е много тежко.

 

Жената отглежда детето си сама. Тя е музикантка е и през лятото работи на пътнически кораби в Скандинавия. Трябвало е да се прибере в България на 4 август. 

 

Съседи на пострадалото дете твърдят, че двамата младежи са започнали да се грижат за него преди три седмици. Те са забелязали, че оттогава момченцето не е извеждано пред блока.

 

Съседите разказаха, че снощи двете момчета са ги извикали и след като видели състоянието на децата, хората се обадили на Спешна помощ.

 

Заподозрените за тежкото престъпление са откарани в СДВР. Предстои да се изясняват причините за тежкия побой, а по-късно днес ще те ще бъдат привлечени като обвиняеми от Софийската градска прокуратура за опит за убийство на малолетно лице и ще бъдат задържани от прокурор за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.  "Момчетата са полагали грижи за детето в апартамент в столичния квартал „Зона Б19”, където са му нанесли тежък побой", се казва в съобщението на държавното обвинение. 

 

Видео: БГНЕС