По случая са арестувани двама души

 

Двама души са задържани във връзка с дейността на печатницата за фалшиви документи, която беше разбита в Пловдив в четвъртък.

Още по темата

 

49-годишният Иван Богоев и Анна К., на 28 години, са привлечени като обвиняеми за изготвяне на неистински документи. 

 

Печатницата била разположена на партерен етаж и избено помещение жилище в сграда на ул. „Розова долина” в града под тепетата. Извършен е обиск и на лек автомобил с пловдивска регистрация.

 

При претърсването са открити лични данни на араби, съдейки по имената им, съобщи началникът на Криминална полиция в Пловдив Николай Кирков, съобщава Агенция „Фокус”.

 

"От комуникацията, която имат нашите служби с тези в Европа става ясно, че много чести са уведомленията от страните от ЕС за задържани лица от трети страни с неистински български документи. Това показва, че нашите документи са търсени", каза Кирков. 

 

От обискираните обекти са иззети още лазерна машина за гравиране, два ламинатора, механична преса, машина за топъл печат, скенер, лист с телефонни номера, 25 заготовки за неистински лични карти, 19 заготовки за шофьорски книжки, 26 ленти с холограмни стикери, 5 заготовки за чуждестранни паспорти, шест контролни талона с печата на ОД на МВР-Пловдив, 6 лични карти, свидетелства за управление на МПС на опасни товари, листове с копирани лични карти, пликове с документи, изписани на гръцки и чешки език, машина за топъл печат, заготовки за паспорти на държави от ЕС, револвер и др.

 

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват разпити на свидетели, назначават се експертизи и ще се извършват международни съдебни поръчки.

 

Наблюдаващият прокурор е удължил ареста на Иван Богоев и Анна К. за 72 часа. В понеделник, 31 август 2015 г., ще бъде внесено искане в Районния съд за вземане на мярка „задържане под стража“.

 

Богоев е бил освободен предсрочно от затвора в София на 11 май 2010 г., където е излежавал наказание за изготвяне на неистински парични знаци. Той е излязъл три години и осем месеца преди да е приключил срока на присъдата му.