Съдът го остави в ареста, след като и защитникът му настоя за това

 

Постоянен арест за младежа, който застреля 30-годишния Михаил Райчев на пазара в Кърджали заради крадена булка. Съдът прецени, че за самия него е по-безопасно да дочака делото за убийство зад решетките. 

Още по темата

 

Сградата на съда беше обсадена от жандармерия заради опасения от изостряне на напрежението между двете ромски фамилии. Роднини обаче нямаше. Пред съда десетокласникът, който има в досието си две кражби, заяви, че не е знаел, че стреля с бойно оръжие.

 

"Не исках да убивам Методи, а само да го изплаша. Мислех, че стрелям с газов пистолет. Бях много уплашен и избягах от страх. Разбрах, че съм го убил, едва след като ме задържаха", заяви 17-годишният Нурсен Христов.

 

"Арестът е по-сигурно място за него. Самият той желае да остане задържан", заяви адвокатът на момчето. 

 

Според него до убийството се е стигнало заради разочарованието на Нурсен и близките му от закона. Адвокатът разказа пред съда, че преди около месец била отвлечена 17-годишна братовчедка на клиента му. За случая били уведомени и полицията, и прокуратурата, дори и министърът на вътрешните работи. Въпреки това от жалбата не е имало никакъв резултат. В същото време към семейството на отвлеченото момиче били отправяни заплахи за саморазправа от похитителите.