Повече от 100 полицаи от Австрия, Германия, Полша и Унгария са обискирали 12 обекта

Австрийската полиция съобщи, че при международна операция е била разбита мрежа за трафик на хора, чрез която миналата година от Унгария в Западна Европа са прехвърлени над 1000 души.
 
Повече от 100 полицаи от Австрия, Германия, Полша и Унгария са обискирали 12 обекта миналия четвъртък. Арестувани са 7 лица, за които се смята, че са организатори на мрежата, съобщи полицията в Залцбург.
 
По темата
Желаещите били прехвърляни от Унгария във Виена срещу 300 евро и по 700-800 евро, за да стигнат до Германия. Мигрантите били превозвани с автомобилни конвои, а на шофьорите се плащало по 700 евро на курс.
 
„Това си остава много доходен бизнес”, казва Гералд Тацгерн – висшият австрийски представител, който отговаря за справянето с трафика на хора.
 
Австрия и Унгария станаха миналата година основни транзитни пунктове за стотици хиляди мигранти, пристигнали от Гърция с желание да отидат в Западна Европа.
 
Тогава Унгария затвори границата си със Сърбия, което, заедно със споразумението на ЕС с Турция забави потока на прииждащите хора. Това обаче тласна мигрантите към услугите на трафиканти.