Предстои провеждане на разпити на свидетели

По темата

Продължават действията на прокурори по изземване на документи от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) във връзка са образуваното досъдебно производство срещу длъжностни лица за престъпления по служба, съобщиха от прокуратурата.

Предстои провеждане на разпити на свидетели.

Действията се извършват със съдействието на ДАНС.

Две са основните цели според енергийните експерти за проверките на прокуратурата в енергийния регулатор. Едната най-вероятно ще е свързана с новите цени на газа.

Втората - с твърденията, че на пазара има монопол от страна на „Булгартрансгаз”. Делото по този казус е от 2011 г. Тогава на „Овергаз” е отказан достъп до газопреносната мрежа, както и до хранилището „Чирен’. След това дружеството на бизнесмена Сашо Дончев пуска жалба до регулатора, на която не се обръща внимание и Европейската комисия се сезира. А в следвствие - държавата ще бъде санкционирана.

„КЕВР оказва съдействие на органите на прокуратурата във връзка с провежданите процесуално-следствени действия в рамките на образувано досъдебно производство срещу наши длъжностни лица”, съобщиха от регулатора.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.