Възрастта има значение за семейните отношения, а безоблачни се оказват само първите години

Възрастта има значение за семейните отношения. Оказва се, че според проучване бракове с голяма възрастова разлика обикновено се разпадат за 6 години, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Защо жените най-често напускат мъжете си?

Много често мъжете първоначално се чувстват щастливи, когато си вземат доста по-млада жена. Но безоблачни са само първите години на брака. При голяма разлика в годините той се разпада средно за период от 6-10 години.

Всеки седми развод е заради пиеща жена

Двойките, които са на приблизително една и съща възраст, се справят по-добре с трудните решения, тъй като са по-добре синхронизирани. Те са по-подготвени да се разбират и в една по-далечна перспектива.

Коя е най-добрата възраст за брак?

Авторката на изследването изтъква, че мъжете, женени за по-млади жени, са най-удовлетворени от брака, а най-нещастните са съпрузите, женени за по-възрастни жени. Дамите от своя страна се чувствали най-нещастни, когато са задомени за старци и най-щастливи, когато са задомени с по-млади партньори.

Да се сключи брак на "щастливи дати" = на провал

След време обаче хората, които са женени за много-по млади или по-възрастни партньори, имат тенденция да губят удовлетвореността от брака при икономически неблагополучия в сравнение с двойките на една и съща възраст.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.