Засега нанесените щети се изчисляват на повече от 30 000 лева

Полицията все още издирва мъжа, който измами десетки в социалните мрежи с продажба на невалидни самолетни билети. Александър Николов е несъществуващ човек, който успя да заблуди стотици изявени личности в България. Повечето от тях се оказаха измамени, други - ужилени с хиляди левове. Жертвите сами стигнаха до своя заподозрян - Спас от Кочериново. 

Сред около 40-те жертви на мошеника е и Радка Тодорова - неговата учителка по музика от Езиковата гимназия в Благоевград. Това разказа самата тя пред NOVA.

Тодорова сподели, че препоръчала услугите на ученика си и на свои приятели от Военно-апелативната прокуратура в София. През 2011 г. и някои от обвинителите се подлъгали и платили за билети до Милано. От преподавателката си Александър не взел никакви пари.

За мнозина Александър Николов е поредният измамник, за когото разказват по телевизията. За стотици хора с престижни професии обаче той е изявен мъж с десни убеждения. Автор е на десетки статии и анализи. За някои дори е приятел. Всъщност Александър е фикция – профил, роден 2013 г., заедно с големите протести срещу кабинета "Орешарски". 

Издирват мъжа с фалшив профил във Facebook, измамил десетки (ВИДЕО)

От 2009 до 2012 г. човекът зад въпросния профил се е наричал Анелия. С началото на протестите сменя името си на Александър и става изключително активен с политическите си коментари. 

„Миролюба Бенатова представя”: Фантом в мрежата

„До този момент в прокуратурата по този случай не е постъпил нито един сигнал. В отговор на медиите дали прокуратурата ще се самосезира по случая, ние осъществихме контакт с ГДБОП, които ни увериха, че извършват предварителна проверка и до този момент те са стигнали до 40 измамени лица. Общо нанесените щети на тези хора са изчислени на над 30 000 лева”, коментира в ефира на „Здравей, България” говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Как се мамят публични личности с обещания за евтини самолетни билети?

„По случая продължават да се появяват лица, които са били измамени. Очакваме до края на месеца случаят да бъде депозиран в прокуратурата”, добави Арнаудова.

Тя отрече информацията да има задържан по случая. 

Още по темата гледайте във видеоматериали.

Как да се предпазим от измами в интернет? (ВИДЕО)

15 неща, които Facebook знае за своите потребители (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.