Близките й искат справедлива присъда за убиеца

Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки се събраха, за да поискат доживотен затвор за убиеца на млада жена от село Куртово Конаре. Обвинен за престъплението е нейният годеник, който признал, че извършил убийството от болезнена ревност.

Час преди делото над 30 души- близки и приятели на убитата 26-годишна Милена Динова обсадиха Съдебната палата и поискаха справедлива присъда. И подкрепиха исканията си с плакати с надписи: „Искаме доживотна присъда”, „Доживотна за убиеца на Милена”.

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за убийството на годеницата си

Припомняме, че тялото на 26-годишната Милена Динова беше намерено в полунощ на 29 декември миналата година в близост до дома, в който живеела с Илиян в Куртово Конаре, след като не се появила на обичайното място, от където тръгвала на работа. Тя е трябвало да бъде нощна смяна в месарска фирма в съседното село.

28-годишният мъж направил пълни самопризнания. Разказал, че убил приятелката си заради изключително болезнена ревност. Двамата се скарали преди тя да излезе за работа. Когато младата жена тръгнала, той изтичал зад нея и я пробол веднъж в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Убиецът от Куртово Конаре опитал да се самоубие

Затвор от 10 до 20 години е наказанието, което се предвижда в закона за извършеното от Илиян Рангелов престъпление.

„Убийството беше прекалено жестоко, за да се нарича нелеп инцидент. Настояваме за доживотна присъда. Той е един истински убиец и не трябва да излезе на свобода”, заяви Ангелина – майка на убитото момиче.

Днес бяха разпитани 17 свидетели, сред които и вещи лица. 

Годеникът на младата жена от Пловдивско призна, че я е убил

„Той не е убиец. Синът ми е невинен. Те толкова се обичаха и бяха добри и двамата. Не е за вярване”, сподели Тотка Рангелова, майка на подсъдимия.

Защитата на подсъдимия нарече убийството „налеп инцидент“

„Няма какво да коментирам. Родителите на убитото момиче поиска 400 хиляди лева кръвнина. Делото продължава с разпит на свидетели”, коментира адвокат Георги Клянчев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.