Майката на детето получила плацентата в глинен съд

Тази седмица, докато изригваше вулканът Агунг в Бали, българката Петя Белевска, която от години живее на острова, роди здраво момиченце. Христиания Червенкова успя да разговаря с щастливата майка. 

Масова евакуация на остров Бали (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Когато бяхме в родилната зала, съобщиха, че е изригнал вулканът. Попитах докторът какво ще правим, а той ми каза: „Ние с теб стоим тук, защото сега имаме много важна работа”. Нямаше абсолютно никаква паника, сестрите бяха перфектни, всички си свършиха работата подобаващо”, разказа пред NOVA Петя.

ЕВАКУИРАТ БАЛИ: Какво се случва с българите там?

Дъщеричката на Петя носи името Аурора. Във вените на малкото момиче тече не само българска кръв. Тя е чакано бебе в семейството за Петя и индонезиеца Деде, с когото са женени от 5 години.

Българи в Бали търсят помощ в кризисния щаб (ВИДЕО+СНИМКА)

На остров Бали вярват, че всяко дете появява на бял свят орисано. Не е случайно, че Аурора е родена под огнения знак на Петела и с изригването на вулкан. Петя получила плацентата в глинен съд.

„Могат да я пуснат в океана, могат да я закопаят в земята, до свещено дърво. Говорих с по-възрастните хора и се ме посъветваха да я пусна в океана, защото Аурора е родена в знака на огнения петел  и с вулкана, прекалено много огън й се събира в характера и ме посъветваха да я пусна в океана, за да се балансира”, разказа Петя.

Семейството спазило ритуала и отишло до храма Танах Лот, който се извисява насред самия океан. Така две стихии огън и вода ще съпътстват Аурора в живота й занапред. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.