Повече от 650 000 души бяха евакуирани във Виетнам

Повече от 650 000 души бяха евакуирани във Виетнам заради приближаването на тайфуна „Тембин”. Очаква се стихията да достигне южната част на страната в нощта срещу вторник.

Жертвите на тропическата буря във Филипините вече са над 200 (ВИДЕО)

Повече от 230 души загинаха, а над 150 са в неизвестност при преминаването на тропическата буря през Филипините.

Тропическа буря наводни Филипините

„Тебмин“ е шестнадесетата тропическа буря за годината, образувала се в Южнокитайско море. „Тебмин“ ще засегне южната част на Виетнам – района на гр. Хошимин и делтата на р. Меконг, провинции Вунг Тао, Ка Мао, Бак Лиеу, Бен Че, Киен Зианф, Кън Тхъ. Тайфунът е със скорост на вятъра до 120 км/ч, като най-сериозен риск представляват последващите силни дъждове, наводнения и свлачища.

Местните власти са издали забрана да ползване на плавателните съдове и малки рибарски лодки в зоните с очаквано най-голямо вълнение за дните 25 и 26 декември. Предприети са мерки за евакуация на уязвими групи население в градовете Сок Чанг и Ча Винх - общо около 1 млн. души. Училищата са затворени за дните 25 и 26 декември.

Към 14 ч. българско време на 25 декември в Посолството на Р България в Ханой няма постъпила информация за засегнати, или пострадали от бурята български граждани на територията на Виетнам. 

Българските граждани, намиращи се в Южен Виетнам, трябва да проявят нужната предпазливост, да се осведомят подробно за актуалната местната обстановка и рисковете, като спазват стриктно указанията за безопасност на ангажираните служби.

При нужда българските граждани могат да се свържат с Посолството на Република България в Ханой на денонощния дежурен тел.: +84 123 940 9129.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.