Открит е в подземен паркинг на кооперация

Млад мъж е открит с огнестрелна рана в главата на 22 април в подземния гараж на блок в бургаския ж.к. „Славейков", предаде БГНЕС.

Сигналът е получен около 22.35 ч. във Второ Районно управление – Бургас, съобщиха от МВР.

Пристигналите на място полицейски служители са посрещнати от 30 годишна бургазлийка, която заявила, че простреляният е приятелят й – А.С., 30 годишен от Силистра.

Малко по-рано двамата празнували рожден ден в компанията на приятели. Около 21.30 ч. младият мъж заявил, че излиза за малко навън. След като се забавил, приятелите му започнали да го търсят, като го открили в безпомощно състояние в подземния паркинг на кооперацията.

При извършения оглед на местопроизшествието е намерен и иззет боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи, кал. 22.

В жилището на простреляния е открита бележка. Иззети са видеозаписи от камерите, с които е оборудвана сградата и подземния паркинг. Първоначално събраните факти показват, че най-вероятно се касае за самопрострелване, но са назначени множество експертизи за установяване на детайли по инцидента.

Пострадалият 30-годишен мъж е откаран в „Шокова зала” на болницата в Бургас, а оттам е настанен за лечение в отделение „Реанимация” с огнестрелна рана в областта на слепоочието, с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.