Той беше прострелян в бургаския комплекс „Изгрев”

"Ловецът на бежанци" Петър Низамов-Перата беше прострелян  в бургаския комплекс „Изгрев”. Той вървял към един от блоковете, когато - по думите му - от храстите пред входа изскочили трима души. Те му извикали: "Стой, полиция!". Последвали изстрели с пистолет. 

Пуснаха Перата от ареста с парична гаранция

Низамов е ранен с няколко куршума и отведен в бургаската болница, където е опериран. В момента  е в отделението по ортопедия. Състоянието му е стабилно. Няма опасност за живота му. 32-годишният мъж е прострелян в левия крак. Стрелбата срещу него е извършена минути след 22 часа вечерта. Няма опасност за живота му. 

"Работи се по различни версии, като всъщност към момента няма водеща. Проверяват се версии, свързани с бизнес отношения, както и с личностни и битови мотиви", коментира Цветелина Рандева, говорител на МВР-Бургас. 

Оправдаха Петър Низамов–Перата за "свинските опашки"

Журналистът Стоян Тончев, който е бил с Перата в първите часове след стрелбата срещу него, разказа, че нападателите първо стреляли в телефона му, за да не може да се обади. 

"Срещу него са били изстреляни осем куршума, които са минали през тялото му, като два са заседнали в него", твърди Тончев. 

"По наша информация това не са професионалисти, защото иначе щяха да го убият", допълни той. 

Прокуратурата в Бургас образува досъдебно производство за опит за умишлено убийство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.