Имаше и размяна на остри реплики между опозиция и управляващи

Окончателно – депутатите решиха да не се отказват от лятната си ваканция. Парламентът ще почива от 1 до 31 август. Във връзка с протестите на хората с увреждания , от левицата настояваха народните представители да работят без прекъсване, за да приемат пакета от социални закони. След над двучасов дебат, обаче, стана ясно, че ваканция все пак ще има.

ПРИ ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ: Кабинетът "Борисов 3" оцеля (ВИДЕО)

„Трябва ли хората в палатките, трябва ли майките да прекарат Коледа навън, за може министерството най-после да се наумува и да вкара този закон”, попита Филип Попов от БСП.

„Вие знаете ли колко болни деца и хора има в България, та се занимавате с една палатка”, отвърна Вежду Рашидов.

И така – темата за или против депутатската ваканция бързо прерасна в поредица от взаимни обвинения между управляващи и опозиция.

Заради хората с увреждания: БСП иска отмяна на депутатската ваканция

„Колко от инвалидите отвън са жертви на неуведомяването за Чернобил, колко са жертвите на експлоатацията в урановите мини… какво вече”, попита Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„Няма да бъдем част от дъното, което ударихте в НС. Майките ще лежат пред парламента през август, а ние ще почиваме по плажовете”, заяви Корнелия Нинова.

„Г-жо Нинова, не чупете парламента, някой ден може да ви потрябва. На една партия столетница не й приляга да подскача, защото може да получи инфаркт”, обърна се към Нинова Тома Биков от ГЕРБ.

БЕЗ ЕКСТРИ: БСП иска да ореже заплатите на депутатите

„Съгласен съм през август да работим, даже имам предложения – номер едно да се признае референдума в Крим”, заяви от своя страна Волен Сидеров.

„Г-н Сидеров, обичате да се упражнявате по тази тема, но вие натиснахте копчето и подкрепихте правителството, което преди няколко часа удължи санкциите срещу Русия”, обърна се към Сидеров, Кристиян Вигенин.

Дебатът за ваканцията се завъртя и около решението на депутатите от ВОЛЯ, които във вторник бойкотираха дебатите по вота на недоверие и отидоха във Варна да пълнят улични дупки.

Депутатите във великденска ваканция до 18 април

„Не сме тука да бъркаме бетон.  Ако не знаете, че работата на депутата не е да пълни дупки – вие от фирма ВОЛЯ, ходете да пълните дупки в Търновско, пълно е с дупки”, каза Весела Лечева от БСП.

„Невероятен цинизъм от хора, но какво да очакваме от хора, които са осъждали на смърт милиони български граждани... Слуги на дявола. Ако не е работа на депутат да запълва дупки, също не е работа на депутата да работи, когато е в отпуска”, заяви Веселин Марешки.

В крайна сметка депутатите ще почиват през август – решение, което дойде със 104 гласа „въздържали се” от 182-ма регистрирани в залата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.