Петър Петров заяви, че децата трябва да бъдат отглеждани от родителите си

Депутатът от "Обединени патриоти" Петър Петров казал пред Дарик радио, че децата с увреждания трябва да бъдат дадени в домове. По-късно той обясни, че имал предвид специализирани центрове.

"Моето дълбоко убеждение е, че тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където специалисти да работят с тях и да ги развиват", каза Петров в радиорепортажа.

Трети автопоход в подкрепа на майките на деца с увреждания (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той отказа да коментира изказването си пред NOVA. Вчера заяви, че това е манипулация. Според него думите му са извадени от контекста. 

"Казах, че е правилно това, което се прави в момента. Децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да поеме задълженията си", заяви Петров пред агенция "Фокус".

Депутатите от Национален фронт за спасение на България /НФСБ/ излязоха с позиция в защита на колегата си Петър Петров заради негово изказване за децата с увреждания.

"По повод опитите да се създаде фалшива новина от пост във Фейсбук на депутата Петър Петров, народните представители от НФСБ заявяват, че грижата, отговорността към децата с увреждания е обща, тя е както на семейството, така й на държавата, както на близките на детето, така и на специалистите", се казва в позицията. "Всички останали интерпретации са опити за създаване на фалшиви новини, търсене на евтини спекулативни внушения и насаждане на напрежение в българското общество", посочват депутатите от НФСБ. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.