Прехвърлиха за лечение в Москва 11-месечния Ваня, който беше открит под развалините

Броят на загиналите след срутването на сграда в руския град Магнитогорск вече достигна 32 души, съобщи Министерството на извънредните ситуации. Сред жертвите са и шест деца. Издирват се 9 души. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ВЗРИВА ВИЖТЕ ТУК

Блокът се срути при експлозия след изтичане на газ на 31 декември. 

От началото на спасителната операция живи под отломките на 10-етажната сграда са извадени шестима души, сред които и две деца. Всички те са настанени в болница.

Лекарите продължават да се борят за живота на 11-месечното бебе, което беше открито под развалините. Състоянието му се определя като тежко. Транспортирано е за лечение в Москва. Самолетът кацна в столицата около осем часа след откриването на детето. То е със счупвания, травма на главата и измръзване.

Точно когато надеждата да бъде открит жив човек изпод развалините била почти угаснала, спасителите дочули детски плач. За да се уверят, че не са се излъгали спрели работата с инструментите. След малко бебето отново заплакало. Заради розовите му чорапи отначало помислили, че е момиче. Оказало се че, бебето е момче, на 11 месеца и на име Ваня. При него са вече и родителите му. Майка му била вкъщи по време на взрива и успяла да се спаси с по-големия си син, на 3 години. Бащата бил на работа в момента на експлозията. И за двамата ръководители е трудно да скрият огромното си вълнение.

„С по-големия ми син спяхме на дивана, а малкият спеше в креватчето. Изведнъж пропаднахме с по-големия и въобще не разбрах какво става с малкото креватче”, обясни майка на бебето Олга Фокина.

„Спасителите започнаха да разчистват развалините. Аз им показах къде трябваше да бъде диванът и до него малкото креватче. Те започнаха да отместват срутените парчета встрани. В един момент спряха, а аз си тръгнах. По-късно ми се обади един от спасителите, че са го намерили”, каза бащата на бебето Евгений Фокин.

Засега лекарите не могат да се ангажират с категорична прогноза за малкия Ваня. Състоянието му се определя като тежко и за него сега се грижат най-добрите специалисти в Москва.

Рухна жилищна сграда в Русия, четирима загинаха (СНИМКИ+ВИДЕО)

В злополучния блок живеят повече от 1100 души живеят. Взривът нанесъл щети на 48 от общо 600 апартамента.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.