Полицията открила и 13 кг амфетамини при акция в Благоевград

Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети при специализирана операция, проведена на териториите на  Хасково и Благоевград под ръководството на прокуратурата, съобщава МВР.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След продължило няколко месеца разследване, органите на реда стигнали до данни за наличието на наркотици в Хасково.  Проверили гаражна клетка в жилищния квартал „Орфей“. На мястото имало двама мъже - на 46 и 47 г., както и пакети с кафяво прахообразно вещество с тегло 46,520 кг. В рамките на разследването е установено, че дрогата била пренесена от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с карго камион. Тя била увита в 10 топа плат. Стойността на наркотика по цени на съдебната система е над 5,5 млн. лева.

Задържаните мъже са с криминално минало, разпитани са и са им повдигнати обвинения. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа по образуваното досъдебно производство. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

В рамките на операцията са извършени и процесуално-следствени действия в благоевградското село Тополница, където са  задържани петима мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин.

Работата по случая продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.