Това стана ясно по време на делото за подкуп срещу бившето ръководство на район „Младост”

Апартаменти вместо подкуп били поискани първоначално от бизнесмена Александър Ваклин. Това стана ясно по време на делото за подкуп срещу бившето ръководство на район „Младост”.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха посрещнати от симпатизанти в спецсъда.

„Това е война в крайна сметка с прокуратурата”, заяви Биляна Петрова пред журналисти.

Основното оръжие на прокуратурата в тази война -  Александър Ваклин. Бизнесмен, от който се твърди, че Иванчева и Петрова искали 500 000 евро. Докато водели преговори през посредник,  бизнесменът пресметнал, че парите за подкупа са толкова много, че  ще му стигнат, за да смени изборната система у нас, става ясно от СРС-ата.

Разпитват Александър Ваклин в Спецсъда

„Казах, че може да се промени обществената нагласа и оттам депутатите да преценят дали настоящата система за избор на районни кметове е целесъобразна. Аз не съм казал, че аз ще го направя, казах, че може да се направи”, заяви Александър Ваклин.

Ваклин вече е бил кандидат за депутат. Не помни от коя партия и коя година. Не помни и разговора с неизвестен строител за 15 000 евро, спец прокуратура и случая „Иванчева”.

„Темата на разговора е съвсем друга, разговорът е много дълъг - около 10 листа от СРС. С подобна тематика като съдебния казус”, заяви наблюдаващият прокурор Илиян Рангелов.

„Изглежда четем различни материали. Това, което ние сме видели, е - прокуратурата и 15 000. За какво става въпрос, как ще я оправят с тези пари?”, заяви Емануил Йорданов, адвокат на Биляна Петрова.

Ясно е, че Иванчева и Петрова са обвинени в получаване на подкуп в особено големи размери.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.