За по-малко от седмица около 15 души са получили пликове, съдържащи до 100 евро

Жителите на едно малко испанско село се чудят що за мистерия им се случва, тъй като анонимен донор оставя пликове с пари в пощенски кутии или под вратите на хората, предаде БГНЕС

От сряда миналата седмица около 15 души в Вилярамиел, Северна Испания, са получили пликове, съдържащи до 100 евро, каза пред АФП кметът Нурия Симон.

Местните хора се опитват да разберат защо група от очевидно несвързани хора в село с малко над 800 жители са били избрани за даровете. Някои испански медии започнаха да наричат неизвестния дарител "Робин Худ от Вилярамиел".

Осъдиха "Съвременния Робин Худ" в Италия

"Всички сме объркани и в очакване, тъй като не знаем откъде идват тези пари или кой е благодетелят", казва Симон. „Не знаем какво е намерението.“

Докато някои получават банкнотите си в кафяв плик, други получават и съобщения, включително имената и адресите на получателите, но и фрази от рода на "Принцесата на домакинството".

"Вдовица, която живее със сина си, двойки с малки деца, възрастни двойки, двойки на средна възраст без деца ...", каза Симон. Няма очевидна връзка между получателите.

Някои от тези, които получили пари, отишли в полицията или банката, за да съобщят и да проверят дали банкнотите са истински.

"Не е започнато полицейско разследване, защото, доколкото ни е известно, не е извършено никакво престъпление", добави Симон.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.