Шест месеца им трябва, за да разберат, че са избрали подходящия партньор

Шест месеца са необходими на британците, за да разберат, че са избрали подходящия партньор. За сметка на това любовта им към домашните питомци пламва много по-бързо, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.
 
Доста необвързани хора изпитват трудност в намирането на Единствения или Единствената. Ако някой наистина се затруднява да създаде връзка с друго човешко същество, експерти препоръчват да обмисли възможността за космат приятел. Ново проучване, направено по поръчка на компания "Агрия Пет", показва, че на хората са им необходими само 30 минути, за да се влюбят в куче в сравнение с шестте месеца за партньор.

Снимка: iStock

Над половината (56 процента) от участниците в допитването споделят, че само половин час след като са осиновили питомец, сърцето им вече е било в лапите му. За сравнение - повечето анкетирани са признали, че им е отнело половин година, за решат дали са избрали правилния партньор.
 
Четиридесет процента от участвалите в допитването британци казват, че любовта към питомеца им е пламнала от пръв поглед. Едва 16 процента споделят същото за половинките си.

Снимка: iStock

"Резултатите не са изненадващи, като се има предвид колко стопани знаят как им е трепнало сърцето, когато за първи път са видели кучето си. Една от причините за невероятната връзка с нашите четириноги приятели е безусловната обич, на която те са способни - нещо, което партньорът не винаги ни дава. Статистически погледнато връзката с куче често може да продължи по-дълго от брак. Поради тази причина е препоръчително мъдро да избираме питомците си, за да посрещнем не само своите, но и техните нужди. Важно е да помислим не само дали ние желаем дадено куче, но и дали то иска нас", казва Каролин Ментийт от екипа, осъществил проучването.

И още по темата:

Програмирани сме да намираме нова любов след раздяла

Коя е истинската причина, която ни кара да се влюбваме?

Изкуствен интелект ще ни помага да се влюбим

Шест признака, че той е лудо влюбен в теб

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес