Трупът на Георги Гривнев беше намерен в понеделник

Задържан е мъж, заподозрян за убийството на 41-годишния Георги Гривнев, чийто труп беше открит в гориста местност край Смолян. Арестуваният е 24-годишният бивш затворник Венелин Трампов, съобщиха от полицията в града, цитирини от "24 часа".

Мъжът, чието тяло беше намерено край Смолян, е бил убит

Тялото на Гривнев бе намерено понеделник в местността "Пещерско бърце" край село Турян, наядено от животни. Жертвата излязъл от затвора на 28-ми март. Починал е от задушаване след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт.

Трампов удушил Гривнев на поляна в града, на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупа на Гривнев. Убийството е станало на 28 март - деня, в който убитият е пуснат на свобода от затворническото общежитие над Смолян.

Венелин използвал за помагач за пренасянето на трупа до разклона край Турян - Марин Терзийски от Раковски, с който закарали трупа и го затрупали с клони. Терзийски също е на 24 години. Пренасянето на трупа е било с автомобил. Двамата са признали вината си на разпити в четвъртък, заяви окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели, каза Деянов. Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа, уточни шефът на смолянското РПУ Костадин Бундов. Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора. Имали близки отношения. Венелин е излежавал присъда до 8 март т.г. за грабеж. За убийството на гривнев го грози присъда от 10 до 20 години затвор.

Венилин е стар познайк на полицията, има 13 присъди. Помагачът му Марин Терзийски има една присъда за грабеж. Преди да бъдат приведени за следствени действия за убийството в Смолян двамата са били задържани по друго престъпление с разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.