Той вече е осъждан за причиняване на средна телесна повреда в пътен инцидент

Варненският окръжен съд задържа под стража 44-годишния Васил Василев за това, че на 5-и май тази година, пиян предизвика пътен инцидент, при който загина жената, с която живеел на семейни начала и причини средна телесна повреда на още един пътни в автомобила. По данни на прокуратурата кръвната проба на Васил показала, че е седнал зад волана много пиян - с 3.65 промила, съобщава "24 часа".

Пиян шофьор катастрофира във Варна, загина спътничката му

Жестокият инцидент стана във варненския ж.к. "Вл. Варненчик". Васил и жена му били на пикник. Въпреки че поел огромно количество алкохол, той качил жената и още един мъж в колата си и тръгнал да ги прибира. По време на движение изгубил контрол над колата, излетял от пътя и се забил в тролейбусен стълб. При удара 52-годишната жена загина на място, а возещият се на задната седалка мъж беше откаран в болница.

Четирима пострадали при катастрофа край Варна

Васил вече е осъждан за причиняване на средна телесна повреда в катастрофа. През 2013 г. му е било наложено административно наказание – лишаване от право да управлява кола за 2 години и глоба в размер на 2000 лева, след отказ да бъде тестван за употреба на алкохол.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.