Георги Нанчев и Пламен Шляпашки остават в ареста

Малки етикети, залепени на бидоните, са главната улика, която насочва разследващите към извършителите. От тях ставало ясно, че бидоните се произвеждат в Румъния. Разследващите откриват вносителя. След това и магазинът, в който се продават. От охранителните камери на търговския обект виждат купувачите, а от регистрационния номер на автомобила, с който пристигат клиентите, стигат до името на Пламен Шляпашки. „В конкретния случай, тези най-вероятно са имали идея да сипят киселина и тя  да разложи телата затова са използвали бидони. От гледна точка на криминалистиката този случай е като по учебник”, коментира криминалистът Иван Савов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След като разследващите откриват предполагаемите извършители, ги следят в продължение на шест дни. През това време самите заподозрени насочват полицията към жертвите и мястото на престъплението. Допускат фатална грешка. „В конкретния случай, доколкото стана ясно, са посетили жилището на жертвите. Това допълнително е затвърдило работното мнение и нататък е по-лесно. Ако говорим за поръчкови деяния – това не важи. В останалите случаи има вариант да се случи и то е продиктувано от човешка проява на несигурност от гледна точка на това:  дали скрих всичко”, обясни още Савов.

След като полицията задържа предполагаемите извършители, Нанчев и Шляпашки правят пълни самопризнания.

Оставиха в ареста задържаните за двойното убийство в Негован (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Решението да направят пълни самопризнания си е тяхно. Разказват едно към едно какво се е случило”, заяви Стефан Иванов, служебен адвокат на Пламен Шляпашки.

„Изключително подробно, подредено”, допълва Анна Василева,  адвокатка на Георги Нанчев.

Нови разкрития за извършителите на двойното убийство край Негован

В съдебната зала също бяха лаконични. Нанчев каза единствено, че съжалява. А Шляпашки заяви: "Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа". И двамата обаче поискаха от съда да ги пусне под домашен арест. Но съдебният състав  определи убийството като дръзко и брутално. И остави обвиняемите в ареста.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.